2001: De start

Het verhaal van Murceke Media start in 2001.  De eigenaar was toen nog een 17 jarige student Informaticabeheer in Dendermonde.

Op eigen houtje hadden hij HTML leren programmeren, de basis programmeertaal voor websites.  Ook Photoshop (destijds versie 4.0) voor bewerking van foto’s en online afbeeldingen wordt al doende aangeleerd. 

Onze allereerste website in 2001 was www.bikeparts.be, voor het bedrijf Bike Parts, destijds nog gevestigd in Grembergen.

Webdesign Programmeren HTML PHP code
Fotograaf Hamme Dendermonde Moerzeke Fotografie Bedrijfsfotografie

2005: Uitbreiding klantenbestand & start fotografie

Na de eerste website kwamen er meer en meer klanten bij in de ruime omgeving van Moerzeke, Hamme & Dendermonde.  In die tijd was webdesign nog een zeer intensief & manueel programmeer werk.

Ook de digitale fotografie deed zijn intrede en de zaakvoerder volgde een opleiding fotografie.

Er werd geïnvesteerd in professionele apparatuur van Canon en klanten voor websites of grafisch ontwerp konden nu ook beroep doen voor hun bedrijfsfotografie.

2007 - 2011: Een zijstap, maar toch...

In 2007 besliste de zaakvoerder om een heel andere richting in te gaan en geen nieuwe klanten meer aan te nemen voor webdesign of grafisch ontwerp.

Echter bleef hij actief voor de bestaande klanten én deed hij zelf de website en alle ontwerpen voor zijn nieuwe zaak.

Moerzeke Hamme Dendermonde Waasland
Reclame Ontwerp Drukken Stickers Spandoeken

2012 - 2017: Reclame sector

In 2012 ging de zaakvoerder vast aan de slag voor een tampon- & zeefdrukkerij in Deurne (bij Antwerpen).  Hij stond in voor alle ontwerpen, de voorbereiding en de klantcommunicatie.

Daarnaast investeerde hij zelf in een machinepark voor belettering, stickers en spandoeken.  De stap naar reclame was gezet.

2018 - 2020: Buitenland & dronediensten

In 2018 verhuisde de zaakvoerder (voor de liefde) naar het Zuiden van Spanje, waar hij oa. voor de vastgoedsector instond voor het maken van websites, integratie van CMR systemen, fotografie en video.

Ook werd de eerste licentie als drone-piloot gehaald in Spanje (2018), gevolgd door België (2020).  De productie van bedrijfs- & promotievideo’s werd immers belangrijker.

Omwille van een tweede zwangerschap op zeer korte tijd, verhuisde het hele gezin terug naar België eind 2019.  Het klantenbestand bestaat dan uit klanten over heel Europa: Nederland, Spanje, Malta, …

Drone piloot gecertificeerd Dendermonde Oost Vlaanderen
Grafisch Ontwerp Webdesign Flyers Affiches Visitekaartjes Drukwerk

2022 - heden...

Geboren en getogen in het landelijke Moerzeke wordt er over nagedacht om terug te focussen op de lokale handelaars & klanten die op zoek zijn complete dienstverlening.

De naam ‘Murceke Media’ wordt gelanceerd, verwijzend naar de oude Latijnse naam van het dorpje Moerzeke.

Onder deze naam worden alle diensten gegroepeerd die al jarenlang – tot grote tevredenheid van velen – worden aangeboden.